Monday, May 25, 2015

Reţetă pinguini


Nu, nu este vorba despre Pinguinii din Madagascar şi nici de vreo dubioşenie cu carne de pinguini, ferească Sfântul!, ci de o combinaţie uşoară între măsline, morcov şi brânză :)

S-ar zice că este ceva migală la mijloc, dar pe măsură ce au început să apară rezultatele, parcă nu voiam să se mai termine.
Este un aperitiv light care poate fi preparat oricând, mai ales la petreceri pentru copii, brânza calcică utilizată şi morcovul fiind două surse importante de minerale şi vitamine.

Ce am folosit:

- brânză calcică de la Delaco (vezi foto, se găseşte în supermarket-uri)
- măsline fără sâmburi (sunt necesare 48 dacă vrei să foloseşti toate bucăţelele de brânză, acestea fiind 24)
- morcovi
- scobitori
- multă răbdare şi entuziasm - obligatoriu :)

Cum am procedat:

Mi-am folosit talentul artistic, creativitatea şi răbdarea pentru a crea întâi de toate picioruşele şi ciocul pingunilor. Am înfipt câte o scobitoare în fiecare rondea de morcov ce reprezintă picioruşele.

Apoi am adăugat şi fiecare bucăţică de brânză.

Am tăiat 24 de măsline în jumătăţi pe care le-am aşezat sub formă de aripi.

Am pus "ciocurile" în câte o maslină pentru a crea căpşorul drăgălaş de pingiun şi l-am adăugat pe scobitoare.

Mai jos poza finală care face cât o mie de cuvinte,  pentru inispraţie maximă!
Spor!

Izabela ツ
sursă foto
 
sursă foto


Sunday, May 24, 2015

Tort de biscuiţi curcubeuTortul de biscuiţi este unul dintre cele mai simple şi la îndemâna oricui de făcut, atât din punct de vedere al ingredientelor cât şi al costurilor.

Se face repede şi uşor, mai ales cu ajutorul celor dragi care vor avea privilegiul să se bucure de asemenea desert aromat.
Menţionez că simpla poftă de ceva dulce este suficient de bună ocazie pentru a pregăti acest tort. :)

Ce am folosit (ingrediente):
-          500 g biscuiţi populari
-          500 ml lapte
-          3 linguri cacao
-          Jumătate pachet unt de masă
-          O cană de zahăr (200-250 g)
-          Două ouă
-          Două linguri făină (cu vârf)
-          Esenţă rom (o fiolă – două/ sticluţă)

Cum am procedat:

Crema:
Se mixează bine ouăle cu zahărul adăugat treptat.
Se adaugă treptat cacaoa şi făina şi se mixează până la omogenizare. Se adaugă laptele şi se mai mixează 2-3 minute. Eu am adăugat aici şi o fiolă de esenţă de rom, deşi după reţeta originală se pare că nu e nevoie, dar a ieşit mult mai aromat aşa :) 

Compoziţia obţinută se pune într-o cratiţă şi se fierbe la bain-marie timp de jumătate de oră la foc mic, cel mult mediu, amestecând în continuu. (s-ar putea să ai nevoie de ajutor în caz că te plictiseşti amestecând :-D) La finalul celor 30 de minute, ar trebui să rezulte o cremă groasă care se ia de pe foc, se mai amestecă aproximativ 2-3 minute şi se lasă la răcit.

Când s-a răcit aproape de tot, se freacă bine untul şi se adaugă la cremă, care se mixează bine până la omogenizare. După ce se răceşte de tot, se face un sirop din apă, zahăr şi esenţă de rom, după gust, se înmoaie biscuiţii, unul câte unul, şi se aşează pe un platou/  o tavă: un strat de biscuiţi şi unul de cremă în continuu până la epuizarea acestora.

Se lasă la frigider câteva ore (două - trei în mod normal, dar depinde şi de răbdarea celor ce aşteaptă pe lângă frigider :))). Şi apoi e numai bun de savurat! :)

Enjoy!
IzabelaP.S. Dacă vrei, îl poţi decora cu… aproape orice îţi trece prin minte :D ca să arate mai festiv, după preferinţe.
Am făcut acum ceva timp tortul din pozele ataşate (din cantităţi duble), dar atenţie: sunt cam tari bombonelele astea, de-asta l-am numit „tort cu oase” :)) )